Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς  για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια μεγάλη χώρα. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος.

Με λευχαιμία διαγνώστηκε η Ρικάκο Ικέε

12 Φεβρουάριος, 2019

Λίγο καιρό μετά τη γνωστοποίηση ότι ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Νέιθαν Έιντριαν πάσχει από καρκίνο των όρχεων, ένα δεύτερο -και ακόμη μεγαλύτερο- σοκ έρχεται να ταράξει την παγκόσμια κολύμβηση. Η 18χρονη Ρικάκο Ικέε, η κορυφαία κολυμβήτρια της Ιαπωνίας και φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με λευχαιμία και πλέον ξεκινά ένα δύσκολο αγώνα για να αντιμετωπίσει την ασθένεια. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η ίδια μέσω twitter, εξηγώντας ότι αισθάνθηκε άρρωστη ενώ βρισκόταν για προετοιμασία στην Αυστραλία και επέστρεψε στην πατρίδα της για εξετάσεις, που αποκάλυψαν την ύπαρξη της ασθένειας. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι θα αφοσιωθεί στη θεραπεία της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ στις πισίνες, όμως ο προπονητής της Γίρο Μίκι εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Ικέε αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα της Ιαπωνικής κολύμβησης, όχι μόνο για το Τόκιο, αλλά και για αρκετά ακόμη χρόνια. Παγκόσμια πρωταθλήτρια ως νεάνιδα σε 50μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. πεταλούδα και κάτοχος έξι χρυσών μεταλλίων από τους περσινούς Πανασιατικούς αγώνες στην Τζζακάρτα, η 18χρονη Ικέε ολοκλήρωσε το 2018 έχουνας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 100μ. πεταλούδα (ταχύτερη και από την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ) και το δεύτερο χρόνο στα 50μ. πεταλούδα. Σε ηλικία 16 ετών, είχε φτάσει ως τον τελικό των 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατακτώντας την έκτη θέση.

Read previous post:
Νεκρός βρέθηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο ισοβίτης Θ. Σεχίδης

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης, ο οποίος κρατείτο εκεί από...

Close