Οι διαφημιστές που αγνοούν τις έρευνες αγοράς είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους στρατηγούς που αγνοούν την αποκρυπτογράφηση των διαβιβάσεων του εχθρού. David Ogilvy, 1911-1999, Βρετανός διαφημιστής

Με κεντρικό ομιλητή τον Γάλλο πρέσβη το μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

19 Μαρτίου, 2018

Η ανάγκη να επικρατήσει και σήμερα το μεταρρυθμιστικό πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων κατά την τέλεση του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου για τον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο που τελέσθηκε στο Ακρωτήρι Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, που αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο δημοκράτη, φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστή. «Ο Βενιζέλος είναι ένας μεγάλος ήρωας της Ελλάδας. Το όνομα του αντηχεί και η μνήμη του εκτίνεται μακριά. Πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της χώρας. Είναι ένας από τους διαμορφωτές της σύγχρονης Ελλάδας μετά τις μεγάλες μορφές της ελληνικής επανάστασης. Υπήρξε μέγας μεταρρυθμιστής της χώρας όπως ήταν ο Σόλων και ο Κλεισθένης. Υπήρξε οραματιστής της πραγματικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία του ο Γάλλος πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή εικόνα της Ελλάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το τέλος του τρίτου προγράμματος το καλοκαίρι «το διάστημα που θα ακολουθήσει θα πρέπει να είναι χρόνος συνέχειας των μεταρρυθμίσεων αλλά μεταρρυθμίσεων που θα έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οι Έλληνες».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να επικρατήσει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα του Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι ο Βενιζέλος επιθυμούσε το καλύτερο για τη χώρα του και γνώριζε πως αυτό περνούσε μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. «Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία θα πρέπει να λειτουργήσει και τώρα και δεν αμφιβάλω ότι αυτό θα γίνει, ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι, « η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα θα της επιτρέψει να επινοήσει ένα συλλογικό σχέδιο για τον εαυτό της».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκης και Θόδωρος Φορτσάκης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Με την ευκαιρία της τέλεσης του πολιτικού μνημόσυνου πραγματοποιήθηκε και η τελετή βράβευσης μαθητών που συμμετείχαν σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που φέτος είχε ως θέμα του: «Τη συμβολή της Ελλάδος στη νίκη, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στον διαγωνισμό που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν 101 μαθητές. Τα τρία βραβεία που συνοδευόταν από χρηματικά ποσά απονεμήθηκαν στους: Πρώτο βραβείο, Σωτήρης Μωραΐτης, Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Ώθηση». Δεύτερο βραβείο, Ειρήνη Αξαρλή, 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών Αττικής. Τρίτο βραβείο, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών.

Α. Νομικός

 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
70.000 για την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης για το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης...

Close