Όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

«Με ενότητα, αλληλεγγύη και ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση»

25 Μαρτίου, 2020

«Με ενότητα, αλληλεγγύη και ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Το ιστορικό παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει, να μας καθοδηγεί και αυτή τη φορά», υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρεται στη συγκυρία της φετινής επετείου της Εθνεγερσίας του 1821 με τη μεγάλη εθνική μάχη για την αντιμετώπιση μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, επισημαίνει ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος και ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά πως έχει αντοχές και παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει πάντα να ξανασταθεί όρθια.

Παρά τις αντιξοότητες», προσθέτει,  «οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την κληρονομιά της επανάστασης του 1821» και όλοι «να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να μην πάψουμε, παρά τη δύσκολη συγκυρία, να δίνουμε καθημερινό αγώνα για ανεξαρτησία, πολιτική και οικονομική, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου το μήνυμα της επανάστασης του 1821 να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους “ήρωες” μας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν καθημερινά μάχη για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και την προστασία των πολιτών, αλλά και όσους εργάζονται καθημερινά για την εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών. Είναι η ώρα που το “εμείς” πρέπει να νικήσει το “εγώ”». 

Read previous post:
Μαρτίνς: «Χρόνια Πολλά Έλληνες»

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου ευχήθηκε με ανάρτησή του...

Close