Εκείνοι που μπορούν να χειρίζονται κρυφά τις υποθέσεις ενός κράτους το έχουν υπό την απόλυτη εξουσία τους - Baruch Spinoza

Με ένα τραγούδι, ο Elvis Costello στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

Σε εκούσια απομόνωση εδώ και δύο εβδομάδες στο σπίτι του στο Βανκούβερ του Καναδά, ο Elvis Costello πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε το «(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding». Βιντεοσκοπήθηκε για το Artists4NHS και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την NHS, τη βρετανική δημόσια υπηρεσία υγείας που δέχεται το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το διάρκειας 42 λεπτών βίντεο ανοίγει με την περφόρμανς του κλασικού τραγουδιού του Κοστέλο και, στη συνέχεια, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός μιλά για την κρίση του κορονοϊού: «Μπορείτε να δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πώς θα συνεισφέρετε. Σχεδόν όλα όσα μπορείτε να κάνετε που συμβάλλουν στη λύση αντί να επιτείνουν το πρόβλημα είναι, όπως ξέρετε, το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Δεν χρειάζεστε εμένα να σας το πω».

Κάποια στιγμή δείχνει προς μια φωτογραφία του Λούις Άρμστρονγκ. «Πίσω μου είναι ο αγαπημένος μου επαναστάτης στη μουσική, που μας φυλάει» λέει.

Read previous post:
Η πανδημία Covid-19 απειλεί και την κυβερνοασφάλεια

Η πανδημία Covid-19 κατέστησε την τηλεργασία που ήταν ελάχιστα διαδεδομένη στην Ελλάδα μέχρι σήμερα την μοναδική διέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις.

Close