Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Με αλλαγές ο αγωνιστικός σχεδιασμός της περιόδου 2020-21

29 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ΚΟΕ γνωστοποίησε στα σωματεία το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2020-21 στην Κολύμβηση. Παράλληλα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε τις αλλαγές που προβλέπονται να γίνουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό, στη βάση και των νέων δεδομένων που υπάρχουν με την πανδημία του κορονοϊού, όπου μεταξύ άλλων:

– Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, οι αγώνες θα διεξάγονται με τον ίδιο τρόπο και στις ίδιες Περιφερειακές ενότητες, όπως συνέβη με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2020, τηρώντας απαραίτητα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

– Δεν θα υπάρξει κύκλος αγώνων σε πισίνα 25μ. και κατ’ επέκταση το Γκραν Πρι Χριστουγέννων. Οι αγώνες αυτοί θα αντικατασταθούν με κύκλο αγώνων σε 50άρα πισίνα.

– Στις Ημερίδες Χειμερινών αγώνων μειώνεται από 6 σε 4, ο αριθμός των κολυμβητών/τριών που μπορούν να μετάσχουν.

– Στους Χειμερινούς αγώνες των Κατηγοριών, κάθε σωματείο μετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητών/τριών, εφόσον φυσικά έχουν το σχετικό προβλεπόμενο όριο.

– Οι Χειμερινοί αγώνες Ανδρών – Γυναικών θα γίνουν σε Πανελλήνια μορφή στο ΟΑΚΑ.

– Δεν προβλέπονται αγωνιστικές εκδηλώσεις, μέχρι τους Χειμερινούς, για τους 9ετείς. Για τους 10ετείς και 11ετείς θα διεξάγονται μόνον τοπικά.

– Δεν θα διεξαχθούν Πανελλήνιοι αγώνες προαγωνιστικών ηλικιών.

– Προγραμματίζεται η ενιαιοποίηση των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων, αφού εκτός των άλλων σχεδιάζεται να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής, με Τοπικά πρωταθλήματα, από όπου και θα επιλέγονται οι 24 καλύτερες επιδόσεις με δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ηλικίας.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Στις 3/10 τα Σούπερ Καπ σε άνδρες και γυναίκες

Η ΚΟΕ γνωστοποίησε σήμερα (29/9) την ημερομηνία διεξαγωγής, καθώς και τις ώρες έναρξης του Σούπερ Καπ των ανδρών και των...

Close