Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοσοφία. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

McDermott και Eunice Energy Group υπέγραψαν στρατηγική συνεργασία για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής

31 Ιανουαρίου, 2023

Μνημόνιο συνεννόησης για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Greece-Africa Power Interconnector (GAP) υπέγραψαν η McDermott International από το Χιούστον (ΗΠΑ) και ο Όμιλος Eunice Energy Group από την Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, η McDermott παρέχει τεχνικές και κατασκευαστικές λύσεις για την ενεργειακή βιομηχανία στον υποθαλάσσιο χώρο και σε βαθιά ύδατα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 54 χώρες.

Ο Michael McKelvey, διευθύνων σύμβουλος της McDermott, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεννόησης στρατηγικής σημασίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Είμαι υπερήφανος που η McDermott ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Eunice Energy και θα συνεργαστεί στο έργο GAP, βοηθώντας έτσι στην οικοδόμηση του ενεργειακού μέλλοντος αυτής της περιοχής».

Ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eunice Energy Group, πρόσθεσε: «Στον όμιλο Eunice είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με έναν αμερικανικό ηγέτη της βιομηχανίας όπως η McDermott. Το έργο GAP είναι το κυριότερο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την τεχνική σκοπιμότητα και τη ρυθμιστική έγκριση.

Ο Διασυνδετήριος Αγωγός 2 GW θα βοηθήσει την Αίγυπτο να εξάγει την πλεονάζουσα ενέργειά της στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει την εγχώρια παραγόμενη πράσινη ενέργειά της στα Βαλκάνια και την Ιταλία, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης από τη Ρωσία».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ