Τζωρτζ Μπους, γ.1946, Αμερικανός Πρόεδρος

Μαζική στείρωση αδέσποτων στον Δήμο Βοΐου από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος

19 Μαρτίου, 2018

Στη μαζική στείρωση 45 αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Σιάτιστας προχώρησε ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με εξιδεικευμένη ομάδα από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ).
Τα αδέσποτα που στειρώθηκαν προέρχονται από τρεις κωμοπόλεις, τη Σιάτιστα, τη Γαλατινή και την Εράτυρα, ενώ, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, τον Απρίλιο θα επαναληφθεί το ίδιο πρόγραμμα για τα αδέσποτα στο Άνω Βόιο και στις πόλεις, Τσοτύλι και Νεάπολη.
Η διαχείριση των αδέσποτων τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους οικισμούς των ημιορεινών περιοχών, αφού ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μεγαλύτερα αστικά κέντρα εγκαταλείπουν τα ζώα τους κοντά σε αυτούς οικισμούς.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης, αφού σε συνεργασία με συνεργεία του δήμου, μέρες πριν από την έλευση της θελοντικής ομάδας, ανέλαβαν να συγκεντρώσουν και να φροντίσουν τα αδέσποτα στον χώρο του ιππικού ομίλου της πόλης. Η μαζική στείρωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Τραμπάντζειου Γυμνασίου – Λυκείου από τη δωδεκαμελή ομάδα της ΕΔΚΕ.
Τα σκυλιά, μετά τη μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους, θα επανενταχθούν και πάλι στις γειτονιές απ’ όπου και περισυλλέχθηκαν, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και “τσιπαρισμένα”, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Ο Δήμος Βοΐου, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης, θα συνεχίσουν τις δράσεις τους ώστε ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Πρωτοβουλία 54 φορέων και κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη

Πρόταση για να πάει το νερό, "στα χέρια των πολιτών, όχι των εταιριών", κατέθεσαν 54 φορείς και κινήματα της Θεσσαλονίκης...

Close