Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Marshall McLuhan, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος

Μαζική και με παλμό η πορεία του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου, 2019

Ιδιαίτερα μαζική και με μεγάλο παλμό ήταν η πορεία του ΚΚΕ για τα 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, καθώς πλήθος κόσμου ξεκινώντας από την οδό Σταδίου έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Τα συνθήματα τη σημερινής πορείας ήταν υπέρ της Δημοκρατίας και του αγώνα για την ελευθερία αλλά και ενάντια «στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό».

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» έδωσαν κι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος αλλά και χιλιάδες κόσμου εργαζόμενοι, εργάτες και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού -που προηγήθηκε- για τη σημερινή επέτειο.

Ανδρέας Σιδηρόπουλος

Read previous post:
Ο Ολυμπιακός πήρε (3-0) το…ντέρμπι με Φοίνικα

Ολυμπιακός και Ηρακλής είναι από σήμερα οι δύο ομάδες που παραμένουν αήττητες μετά από 3 αγωνιστικές στην Α1, χωρίς, μάλιστα,...

Close