Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Μαυρωτάς: «Η αναπηρία είναι αγώνας απέναντι στην αδιαφορία και την προκατάληψη» (video)

3 Δεκεμβρίου, 2020

«Αθλητισμός και Αναπηρία πρέπει να είναι στο μυαλό μας δύο έννοιες συνυφασμένες και αλληλένδετες» τονίζει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Όπως επισημαίνει ο γ.γ.Α., «ο αθλητισμός είναι νίκες, μετάλλια, διακρίσεις, αλλά κυρίως είναι συμμετοχή, ενσωμάτωση και ισότητα απέναντι στις ευκαιρίες. Η αναπηρία είναι από μόνη της ένας αγώνας απέναντι στην αδιαφορία και στην προκατάληψη. Για το λόγο αυτό, αθλητισμός και αναπηρία πρέπει να είναι στο μυαλό μας δύο έννοιες συνυφασμένες και αλληλένδετες». 

Και καταλήγει ο κ. Μαυρωτάς: «Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θαυμάζοντας αυτούς τους αθλητές στα στάδια, στα κολυμβητήρια και στα γυμναστήρια, αλλά συγχρόνως φροντίζοντας να κάνουμε τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη και τις υπόλοιπες 364 ημέρες στη δύσκολη καθημερινότητά τους».

 

Γ. Δημητρόγλου