Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Μαρτίνς: «Εδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός»

25 Νοεμβρίου, 2020

Ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού δεδομένο των πολλών απουσιών. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε αξιοπρέπεια και χαρακτήρα. “Πραγματικά παλέψαμε μέχρι τέλους. Είχαμε πολλές απώλειες, φάνηκε ότι μας έλειπαν κάποιοι παίκτες. Ίσως το γκολ να μην έπρεπε να μετρήσει, για το φάουλ που έγινε στον Ντρέγκερ. Έδειξε αξιοπρέπεια και χαρακτήρα ο Ολυμπιακός”.

Για τον χαμό του Μαραντόνα:

“Είναι από τους παίκτες που έκαναν το ποδόσφαιρο αυτό που γνωρίζουμε. Είναι θλιβερή μέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έκανε τη διαφορά. Είναι μεγάλη απώλεια. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Για το αν περιμένει επιστροφές:

“Υπάρχουν κάποιοι, όπως ο Μπρούμα. Υπάρχουν πιθανότητες να βγουν κάποια τεστ αρνητικά μετά τη 10η μέρα. Είναι δύσκολο όμως να δούμε άμεσα επιστροφές στα επόμενα παιχνίδια”.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το 3-4-3 και αν το χρησιμοποιήσει ξανά:

Ήταν κάτι δύσκολο, το δουλέψαμε 3-4 μέρες. Νομίζω ήταν μια λύση με τους παίκτες που είχαμε. Θα μπορούσαμε 4-4-2 ή 4-2-3-1 αλλά ήταν καλή λύση σε αυτό το ματς. Ήταν δύσκολο να το εφαρμόσεις σε διάστημα 3-4 ημερών”.

Για το αν τον προβλημάτισε που έκανε ο Ολυμπιακός την πρώτη τελική στο 88′:

“Σήμερα η Σίτι μας εμπόδισε πολύ, ήταν πραγματικά δύσκολο. Θα ήταν άδικο να μιλήσω για λίγες ευκαιρίες, άδικο απέναντι στους παίκτες που τα έδωσαν όλα. Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, είχαν αξιοπρέπεια και έδωσαν χαρακτήρα”.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ