Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Μαρόκο: Απαιτεί από την Adidas την απόσυρση φανέλας της Αλγερίας

29 Σεπτεμβρίου, 2022

 Το υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκου απαίτησε από την Adidas να αποσύρει τη νέα συλλογή με φανέλες της εθνικής Αλγερίας, κατηγορώντας την για αθέμιτη ιδιοποίηση συμβόλων της «μαροκινής πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

 «Πρόκειται για κλοπή μοτίβων εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά του Μαρόκου, που εμφανίζονται σε αθλητικές φανέλες της Αλγερίας, κάτι που ώθησε το υπουργείο να ενεργήσει σε έκτακτη ανάγκη», σημείωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Να σημειωθεί ότι η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021.
 «Το υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά ένδικα μέσα ενώπιον των γερμανικών και διεθνών δικαστηρίων», προειδοποιεί το Μαρόκο.

 Στις 23 Σεπτεμβρίου, η Adidas παρουσίασε στο Twitter μια φωτογραφία με τη φανέλα των «Fennecs», της ενδεκάδας της Αλγερίας, για τη σεζόν 2022-2023 «εμπνευσμένη από τον πολιτισμό και την ιστορία».
 Αυτό το νέο σχέδιο, σύμφωνα με την εταιρεία, αντλεί την έμπνευσή του από το παλάτι Mechouar, στη βορειοδυτική Αλγερία.
 

Α. Βαζογιάννης