Αυτοί που φοβούνται περισσότερο την έλλειψη τάξης από την έλλειψη δικαιοσύνης δημιουργούν περισσότερο κι από τα δυο - William Sloane Coffin, 1924-2006, Αμερικανός ιεροκήρυκας & ακτιβιστής

Μαρκ Βεϊρά, ο σεφ που κέρδισε τρία αστέρια Michelin για τρίτη φορά

6 Φεβρουαρίου, 2018

Άλλοτε προβλήματα οικονομικά και άλλοτε υγείας έκαμψαν αρκετές φορές τον Μαρκ Βεϊρά, αλλά αυτός πάντα τα ξεπερνούσε. Στα 67 του χρόνια, 40 από τα οποία τα πέρασε μέσα στην κουζίνα, ο Μαρκ Βεϊρά κέρδισε τρία αστέρια Michelin για τρίτη φορά, χθες στο Παρίσι. 
“Πιστεύω ότι πρέπει να πιάσεις πάτο για να συνειδητοποιήσεις το καλύτερο”, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων από τον Οδηγό Michelin, τη “βίβλο” της γαστρονομίας.
Το ρεστοράν “La Maison des Bois” το οποίο άνοιξε το 2013 και απέσπασε τρία αστέρια Michelin χθες, στο Μανιγκό της Άνω Σαβοΐας, στη γη των προγόνων του και όπου έκανε τα πρώτα του βήματα, σημαίνει για τον ίδιο κάτι παραπάνω από μια επιστροφή στις ρίζες, ένα “ένστικτο επιβίωσης”.
“Έίχα πολλά ατυχήματα στη ζωή μου, την οποία παραλίγο να χάσω επανειλημμένα. Χωρίς τους πελάτες μου, ήδη θα είχα πεθάνει”.
Ωστόσο, ο Βεϊρά είναι δυναμικά παρών, φορώντας το χαρακτηριστικό μαύρο καπέλο και τα στρογγυλά γυαλιά του, κοντά στα αρωματικά φυτά του. Μέχρι που είχε προειδοποιήσει να εξαιρεθεί από τον Οδηγό Michelin αν δεν αποσπούσε φέτος τρία αστέρια, παρότι παραδεχόταν ότι ένιωθε “ορφανός” κατά τη διάρκεια των μηνών που το εστιατόριό του δεν περιλαμβανόταν στη “βίβλο” της γαστρονομίας.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
24ωρη πανελλαδική απεργία σχολικών καθαριστών στις 12 Φεβρουαρίου

Με απόφαση της διοίκησής της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) πραγματοποιεί, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, 24ωρη πανελλαδική απεργία...

Close