Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Abert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

«Μαραντόνα», ένας δρόμος που θα συνδέει δύο γήπεδα

25 Ιανουαρίου, 2021

Ένας δρόμος που πήρε το όνομά του από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γεννήθηκε στο Σαν Τζόρτζιο στο Κρεμάνο, στην περιφέρεια της Νάπολη. 

Το συμβούλιο, υπό την προεδρία του δημάρχου Τζόρτζιο Τζίνο, ενέκρινε το ψήφισμα κι ετοίμασε τα έγγραφα, έτσι ώστε η Νομαρχία να δώσει τη συγκατάθεσή της για να αφιερωθεί στον «Θεό» το τρέχον τμήμα της οδού Σαντριάνα, που ενώνει τα γήπεδα Μπαράκα και Παουντίτσε.

«Φαινόταν φυσικό για εμάς να προτείνουμε το όνομα “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”», εξηγεί ο δήμαρχος. «Είναι ένα γήπεδο όπου, μεταξύ άλλων, ο γιος του, Ντιέγκο Τζούνιορ, έπαιξε το 2013 στην ομάδα της πόλης μας. Η οδός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα είναι ο δρόμος που πολλοί νέοι θα περπατήσουν με το όνειρο να γίνουν μεγάλοι πρωταθλητές». 

Και συνέχισε: «Ο Μαραντόνα έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων με το ταλέντο και την αγάπη του για τη γη μας, επιτρέποντας στους ανθρώπους της να αισθανθούν ενωμένοι».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ