Στον άνθρωπο με κακή γνώση, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

Μαντσίνι: «Η πίκρα παραμένει»

27 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την τελική φάση του Μουντιάλ έχει στοιχίσει στον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αμέσως μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στο Final Four του Nations League ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας δεν έκρυψε τη στεναχώρια του, που οι ατζούρι θα λείπουν από τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

«Είναι σημαντικό που για δεύτερη διαδοχική φορά θα βρεθούμε στο Final-4 του Nations League αλλά δυστυχώς παραμένουν τα υπόλοιπα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ημασταν άξιοι που καταφέραμε να σηκώσουμε την ομάδα ξανά στα πόδια της. Τα παιδιά έχουν αξίες και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές.

Για να πολεμήσουμε την πίκρα μας, θα πρέπει να περάσει ο Δεκέμβριος: Τα πήγαμε πολύ καλά για 70 λεπτά, δεν μου άρεσαν καθόλου τα τελευταία 20. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, όμως με το σκορ στο 2-0 πρέπει να έχεις το ματς υπό τον έλεγχό σου».