Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Manpower: Αισιόδοξοι για το α’ τρίμηνο του 2015 οι εργοδότες της Ελλάδας

9 Δεκεμβρίου, 2014

Από τα αποτελέσματα της έρευνας της Manpower φαίνεται ότι τα σημάδια για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2015, είναι ενθαρρυντικά.

Καθώς ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης – προσαρμοσμένος σύμφωνα με την εποχικότητα – διαμορφώνεται στο +8%, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Ειδικότερα, αναμένεται αύξηση των προσλήψεων σε 8 από τους 9 τομείς της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε 5 τομείς και μία γεωγραφική περιοχή σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σχετικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν βελτίωση σε 6 τομείς και στις 2 γεωγραφικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τριμηνιαία αποτελέσματα, το 16% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, 12% προβλέπουν μείωση και 70% δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους.

Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης, σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, διαμορφώνονται στο +8%.

Σχετικά σταθερές παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου χρόνου.

Read previous post:
Νέα δημοσκόπηση: 5% προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Action24, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει προβάδισμα 5% έναντι της...

Close