Η συνηθισμένη μοίρα των καινούργιων αληθειών είναι να αρχίζουν σαν αιρέσεις και να καταλήγουν σαν προκαταλήψεις. Thomas Huxley, 1825-1895, Βρετανός βιολόγος

Μάικλ Τζόνσον: «Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά»

16 Φεβρουαρίου, 2020

 Απόλυτα καλά, αλλά και πολύ τυχερός αισθάνεται ο  Μάικλ Τζόνσον, ένας από τους μεγάλους θρύλους του παγκόσμιου αθλητισμού, ο οποίος υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από δύο χρόνια.
 «Ξέρετε, είμαι τυχερός τύπος», είπε στην διάρκεια συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα Marca. «Και το λέω, παρά το εγκεφαλικό, είμαι τυχερός γιατί κάτι με οδήγησε να πάω στο νοσοκομείο αμέσως. Μιά μισή ώρα αργότερα και πιθανότατα δεν θα είχα περπατήσει ξανά», πρόσθεσε ο διάσημος «πάπιας». «Είμαι καλά, επανήλθα πλήρως, ευτυχώς. Ήταν μια μακρά περίοδος, αλλά έχει τελειώσει.» 
 Αυτό το επεισόδιο σίγουρα όμως άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Συνέβη τον Αύγουστο του 2018, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ενώ γυμναζόταν στο σπίτι του. Πήγε στο κέντρο της UCLA στη Σάντα Μόνικα. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. 
 «Όταν μου το είπαν, αισθανόμουν ακόμη και … θυμωμένος, ας πούμε ότι ποτέ δεν περίμενα ότι ένας υγιής αθλητής όπως εγώ, που φροντίζει τον εαυτό του, θα μπορούσε να του συμβεί αυτό. Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά, να μάθω να τρέχω, να αποκτήσω σταθερότητα. Μπορεί να ειπωθεί ότι μοιάζει με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που κάνεις καθημερινά.. Με αυτή την έννοια, η γνώση της διαδικασίας για την επίτευξη ενός στόχου, από έναν ελίτ αθλητή, ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα », είπε…
 

Read previous post:
Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο

«Υπάρχει θετικό κλίμα, ένας ούριος άνεμος.

Close