Αν το μόνο εφόδιο που έχει κανείς είναι ένα σφυρί, τότε βλέπει όλα τα προβλήματα σαν καρφιά - Abraham Maslow

Μ. Τσίχλη: Στο επίκεντρο της Ανυπότακτης Αττικής, κοινωνική πολιτική, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και διαχείριση απορριμμάτων

18 Μάιος, 2019

Παρουσία  πλήθους κόσμου, εκπροσώπων από τοπικά κινήματα, επιτροπές κατοίκων, δημοτικά σχήματα και πρωτοβουλίες, πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Ανυπότακτης Αττικής», ενόψει των περιφερειακών εκλογών.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Άρης Τόλιος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Μαριάνα Τσίχλη. Στην ομιλία της επεσήμανε ότι η Αττική έχει δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από την κρίση και από τις μνημονιακές πολιτικές. Τόνισε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της περιφέρειας «έγιναν το στήριγμα αλλά και ο ρυθμιστής των σχέσεων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, και της ασύδοτης παράδοσης χώρων και υποδομών στα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ την ίδια πολιτική και με μεγαλύτερη ένταση σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει και ο κ. Πατούλης».
Η κ. Τσίχλη άσκησε κριτική στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή, λέγοντας ότι «ήταν ελλειμματική ή και απούσα  στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, της πολιτικής προστασίας, των δημόσιων αγαθών. Ενώ παράλληλα σημαντική είναι η πολιτική ευθύνη της περιφερειακής αρχής για τις καταστροφές στο Μάτι και στη Μάνδρα, αφού ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τους πόρους και τους μηχανισμούς της είχε άμεση επίπτωση στο μέγεθος της καταστροφής».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της Ανυπότακτης Αττικής, η κ. Τσίχλη είπε ότι επιδιώκει να εκφράσει μία διαφορετική πολιτική, μέσα και έξω από την Περιφέρεια, και σε θεσμικό επίπεδο αλλά κυρίως μέσω των κινημάτων. Περιγράφοντας τις βασικές επιδιώξεις της περιφερειακής κίνησης μίλησε «για μια περιφέρεια με προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική και στην υποστήριξη των εργαζομένων, των φτωχών, των αποκλεισμένων. Για  ελεύθερους δημόσιους χώρους, για πάρκα υψηλού πρασίνου, για δημόσιες, δωρεάν προσβάσιμες δομές πολιτισμού και αθλητισμού. Για ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να αποτραπεί η παράδοση του παραλιακού μετώπου και του Ελληνικού στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να κλείσει το αίσχος της Φυλής, για να μπλοκαριστεί κάθε σκέψη για ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, για να μη θάβονται ολόκληρες περιοχές στα σκουπίδια. Για να ενισχυθεί η πολιτική προστασία, να διασωθούν τα δάση της Αττικής, τα ρέματα και η βιοποικιλότητά της».
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής και οι απερχόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Γιάννης Πρωτονοτάριος (εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) και Κατερίνα Θανοπούλου (υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΛΑΕ).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι στην Αττική και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Λαϊκής Ενότητας.   

 

Read previous post:
Δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας...

Close