Είτε η ανθρωπότητα θα τελειώσει τους πολέμους είτε οι πόλεμοι θα αποτελειώσουν την ανθρωπότητα - Τζων Κέννεντυ

Μ. Ροτ για Brexit: Η παράταση της μεταβατικής περιόδου δεν λύνει τα προβλήματα

19 Οκτώβριος, 2018

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα εμποδίσουν μια ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, αλλά η παράταση αφ’ εαυτής δεν επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέρη στη διαπραγμάτευση, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

«Αν αυτό επιλύει προβλήματα» και «αν χρειάζονται λίγοι ακόμη μήνες για να διαπραγματευθούμε τις λεπτομέρειες των μελλοντικών μας σχέσεων, τότε ασφαλώς (η διαδικασία της διαπραγμάτευσης) δεν θα αποτύχει εξαιτίας των 27 (χωρών-μελών) της ΕΕ και εξαιτίας ημών, εδώ στο Βερολίνο», διαβεβαίωσε ο Ροτ μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο WDR.

«Όμως μια παράταση από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα», προειδοποίησε. «Δεν υπάρχει ακόμη μια λογική λύση ως προς το ζήτημα των «σκληρών» συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», συμπλήρωσε ο 48χρονος Ροτ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Read previous post:
Αυλαία για το πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα Κωτσόβολος στο Athens Mall

Το ανακαινισμένο κατάστημα Κωτσόβολος στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens παρουσίασε ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East...

Close