Είναι καλό που οι άνθρωποι του έθνους δεν κατανοούν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω πως θα ξεσπούσε επανάσταση το αργότερο αύριο το πρωί. - Henry Ford

Μ. Λαζαρίδης: Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να γίνει άμεσα δομική εθνική πολιτική

2 Ιουνίου, 2020

Την ανάγκη να γίνει άμεσα ο πρωτογενής τομέας, «δομική εθνική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής της Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα ήταν ούτως ή άλλως μια αναγκαιότητα. Στην παρούσα συγκυρία, ωστόσο, οφείλει να αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα» πρόσθεσε ο βουλευτής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα» και χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ως τον «κοιμώμενο γίγαντα» τα ελληνικής οικονομίας, καθώς συμμετέχει με 4% στο ΑΕΠ, ενώ μαζί με τη μεταποίηση, φτάνει στο 8%. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος πρέπει να είναι να φτάσει στο 20% του ΑΕΠ, με «εμπροσθοβαρείς, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Όπως εξήγησε, με το νομοσχέδιο:

   «1. Βάζουμε τις βάσεις για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα.

   2. Περιγράφουμε και ορίζουμε με σαφήνεια και λειτουργικότητα το όραμά μας για το μέλλον όλων σχεδόν των κλάδων του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

   3. Κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της απόρριψης των βαριδιών που εμπόδιζαν μέχρι σήμερα τον πρωτογενή τομέα να αποδείξει και να επιδείξει το δυναμισμό του. Να αναδείξει το συγκριτικό του πλεονέκτημα ως φορέας ανάπτυξης της χώρας».

Πρόσθεσε τέλος, ότι η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Π. Σκουρλέτης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να μη γίνει μοχλός ενίσχυσης της Γερμανίας

«Κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η ΕΕ βάζει για πρώτη φορά νερό στο κρασί...

Close