Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προχωρήσεις μπροστά, αλλά μόνο ένας τρόπος για να μείνεις ακίνητος. Franklin Roosevelt, 1882-1945, Αμερικανός πρόεδρος.

Μ. Λαζαρίδης: «Ο νέος εκλογικός νόμος «φρένο» στον πολιτικό καιροσκοπισμό»

23 Ιανουαρίου, 2020

«Πριμοδοτείται η κυβερνησιμότητα σε πλήρη αναλογικότητα με την επιθυμία της κοινωνίας να κυβερνηθεί», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
«Θέλουμε να βάλουμε τους κανόνες του παιχνιδιού από τώρα. Δεν χειραγωγούμε εμείς ένα σύστημα ανάλογα με την προβολή του επόμενου εκλογικού αποτελέσματος. Όπως κάνατε εσείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιμούμενοι το ΠΑΣΟΚ και τον Μένιο Κουτσόγιωργα! Και αυτό διαχωρίζει τη δική μας πρόθεση από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και εννοώ την απλή αναλογική η οποία αποτελεί προϊόν δόλιας σκοπιμότητας», είπε ο κ. Λαζαρίδης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό καιροσκοπισμό».  
Ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε δύο προτάσεις στο δημόσιο διάλογο: 
– Καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας, ώστε ο ελέγχων να μην είναι ταυτόχρονα και ελεγχόμενος. 
– Σταθερή διάρκεια κυβερνητικής θητείας. Οι εθνικές εκλογές να διεξάγονται κάθε 4 ή και 5 χρόνια σε σταθερή και προκαθορισμένη ημερομηνία. 

 

Read previous post:
Γ. Γεραπετρίτης: «Θεωρητικό απολίθωμα η απλή αναλογική» – Σφοδρή αντιπαράθεση με Δ. Τζανακόπουλο

«Η απλή αναλογική παράγει μόνο σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες στα περισσότερα πολιτεύματα του κόσμου.

Close