Ιστορικά, τα πιο τρομερά πράγματα - πόλεμο, γενοκτονία, δουλεία - προέκυψαν όχι από την ανυπακοή αλλά από την υπακοή. Howard Zinn, 1922-1010, Αμερικανός ιστορικός

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ κάνει ό,τι μπορεί για να αυτοαπομονώνεται και να εκθέτει τον χώρο του

21 Μάρτιος, 2019

«Το ΚΙΝΑΛ και η ηγεσία του κάνουν ό,τι μπορούν για να αυτοαπομονώνονται και τελικά να εκθέτουν τον δικό τους χώρο», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας την κριτική της Φώφης Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα κατά την κοινή παρουσία τους στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra channel, η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε για το ίδιο θέμα, ότι «όταν είσαι στο εξωτερικό πρέπει να εκφράσεις τα συμφέροντα της χώρας σου με τις δικές σου πολιτικές απόψεις και όχι να κάνεις μια εξαγωγή μικροπολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη συνένωσης των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Αναφερόμενη στις φετινές προσλήψεις, η αρμόδια υπουργός είπε ότι στοχεύουν στην καρδιά του κοινωνικού κράτους και της εξυπηρέτησης του πολίτη, σημειώνοντας ότι στις προτεραιότητες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υγεία, όπου ανακοινώθηκε πρόσφατα η πρόσληψη 1.000 γιατρών και 1.500 νοσηλευτών, η παιδεία με 4.500 στην Ειδική Αγωγή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 3.200 προσλήψεις και τα ΚΕΠ με την κάλυψη 155 κενών οργανικών θέσεων για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Τέλος, για τα κόκκινα δάνεια εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια απόλυτη αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα».

Read previous post:
Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής βρέφους

Απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστείας κατήγγειλαν στην Αστυνομία, μια 46χρονη και μια 32χρονη, συγγενείς, σύμφωνα με πληροφορίες, του υποψηφίου δημάρχου...

Close