Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν. Επίκουρος, 341-270, π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Μεγάλο θεσμικό βήμα οι αλλαγές για αδιάβλητο εκλογικής διαδικασίας και δικαίωμα του εκλέγεσθαι

11 Δεκεμβρίου, 2019

Εμφανώς ικανοποιημένη εμφανίστηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικρατείας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε, ωστόσο, περαιτέρω βελτιωτικές θεσμικές παρεμβάσεις για πιο τακτική ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων των Ελλήνων του εξωτερικού, που ορίστηκε ότι θα επικαιροποιούνται ανά 8 έτη, όπως και για ενίσχυση των εξουσιοδοτήσεων, τονίζοντας ότι πρέπει να τα δει πολύ σοβαρά ο υπουργός Εσωτερικών.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναγνώρισε ότι έχουν γίνει δύο νέες σημαντικές αλλαγές που αφορούν τις εγγυήσεις για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, τονίζοντας ότι «είναι ένα μεγάλο θετικό θεσμικό βήμα που κατακτήθηκε μέσα από την προσπάθεια όλων να εξευρεθεί μια κοινή εθνική συναινετική λύση».

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Κ. Χατζηδάκης στην COP25: Αποφασισμένη η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της «μάχης»

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κλιματική αλλαγή, γι αυτό και δε ζητάει...

Close