Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλον τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται τα σύνορα - Johann Wolfgrang von Goethe

Μ. Βαρβιτσιώτης για Eurogroup: Χρειάζεται ενιαία ευρωπαϊκή φωνή απέναντι στον κορονοϊό

10 Απριλίου, 2020

«Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία που έχει ανάγκη όλη η Ευρώπη. Διαφορετικά θα χάσουμε ένα μεγάλο στοίχημα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ALPHA 989».

Με αφορμή το σημερινό Eurogroup, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται μία ασπίδα προστασίας απέναντι στις χρηματοπιστωτικές πιέσεις που θα δεχτούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ μετά την κρίση. «Πρέπει να υπάρξει μία ενιαία φωνή για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους απέναντι στην κρίση του COVID-19», προσέθεσε. Δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κλονιστεί το οικοδόμημα της ΕΕ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να ανοίξει η χώρα και σε ποιο περιβάλλον θα γίνει αυτό. Αναφερόμενος δε, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το άνοιγμα των αγορών. 
Δ.Μάν. 
 

Read previous post:
Οικογένεια Αντετοκούνμπο: «Ευχαριστούμε τους νέους μας ήρωες, γιατρούς και νοσηλευτές» (pics)

Mήνυμα στα ελληνικά μέσω twitter έστειλε η οικογένεια Αντετοκούνμπο, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται...

Close