Θα πάρει πολύ καιρό και σίγουρα η Δύση θα παραμείνει ο κυρίαρχος πολιτισμός για μεγάλο διάστημα μέσα στον επόμενο αιώνα, αλλά η παρακμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Samuel P.Hyntington, 1927-2008, Αμερικανός επιστήμονας

Μ. Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν, απαιτείται εθνική ομοψυχία

16 Δεκεμβρίου, 2019

Για «ιστορική ανορθογραφία του Ερντογάν στην ερμηνεία των διεθνών συνθηκών» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για «μεγαλοϊδεατισμό και νεοοθωμανισμό» που χαρακτηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο στις δημόσιες εμφανίσεις του, μέσα σε ένα πλαίσιο χρυσών παλατιών και αυτοκρατορικών διαθέσεων στην παρουσίαση χαρτών – όπως συμπλήρωσε.

Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι σε αυτή την ιστορία η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, αλλά έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ρωσίας και όλου του διεθνούς παράγοντα που δεν θέλει να δει την Τουρκία να επεκτείνεται στρατιωτικά και γεωπολιτικά στη Μεσόγειο.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε απειλές και τόνισε πως αυτό πρέπει να το αισθάνονται οι Έλληνες. Επιπλέον, μίλησε για ιστορική ανορθογραφία του Τούρκου προέδρου στην ερμηνεία των διεθνών συνθηκών.

Τέλος, επεσήμανε τη σπουδαιότητα να εκπέμπεται από την Αθήνα ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας. «Η απειλή της Τουρκίας είναι μία απειλή που ενώνει τους Έλληνες, δεν τους διχάζει», κατέληξε.

Read previous post:
Στρατηγικές επενδύσεις ύψους 1,05 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Διϋπουργική Επιτροπή

Έξι στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,05 δισ.

Close