Περιπέτεια είναι μια άβολη κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε σωστά. Άβολη κατάσταση είναι μια περιπέτεια που την αντιμετωπίζουμε λάθος. - G.K. Chesterton, 1874-1936, Άγγλος συγγραφέας

Λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης εξωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης στην πλατεία Αριστοτέλους ζητά το ΕΕΘ

19 Οκτωβρίου, 2021

Σε παρέμβαση για να επιλυθεί το πρόβλημα  ηλεκτροδότησης εξωτερικών χώρων που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες εστίασης, με έδρα την πλατεία Αριστοτέλους,  προχώρησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). 

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς του Επιμελητηρίου, Λευτέρης Γεωργιάδης, το ΕΕΘ  απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, προτείνοντας να συμπεριληφθεί στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το υπαίθριο εμπόριο, νομοθετική διάταξη με την οποία να επιτρέπεται η αδειοδότηση ηλεκτροδότησης των εξωτερικών κοινόχρηστων δημοτικών χώρων που μισθώνονται από τους ΟΤΑ και το δημόσιο, εφόσον τηρούνται όλες οι νόμιμες προδιαγραφές ασφάλειας της εγκατάστασης.

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε επίσης προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,  Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.