Το πρώτο πρόβλημα των γονέων είναι να μάθουν στα παιδιά τους πώς να συμπεριφέρονται σε μια καλή κοινωνία, και το δεύτερο είναι να βρουν μια τέτοια κοινωνία. - Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος διενέργειας εξετάσεων των οροθετικών προωθεί το υπουργείο Υγείας

24 Μάιος, 2018

Η πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν με HIV στις ιατρικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες για την παρακολούθηση της θεραπείας και της υγείας τους, και η διασφάλιση της ανωνυμίας και του απορρήτου των ασθενών απασχολεί το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του συλλόγου, “την τελευταία διετία, τα πανεπιστημιακά εργαστήρια των τεσσάρων Κέντρων Αναφοράς της χώρας αντιμετωπίζουν εκτεταμένες ελλείψεις αντιδραστηρίων για τη διενέργεια των εξετάσεων μέτρησης ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια άμεσης διευθέτησης του ζητήματος προωθεί τη λύση της ειδικής σύμβασης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τα πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, για την διενέργεια της εξέτασης μέτρησης ιικού φορτίου . Για λόγους διασφάλισης της ανωνυμίας και του απορρήτου τα δείγματα θα λαμβάνονται στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και στη συνέχεια θα αποστέλλονται με κωδικό στο διαγνωστικό κέντρο (χωρίς ΑΜΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες, μέριμνα έχει ληφθεί και για τους ανασφάλιστους ασθενείς, καθώς θα καλύπτονται ισότιμα με τους ασφαλισμένους.

Read previous post:
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει σε νέα ανακοίνωσή του το ΣΕΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, έξω από την...

Close