Να θυμάσαι πως κάθε ψέμα που σου έχουν πει, ακόμα και σκόπιμα, είναι, συχνά, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από μια αλήθεια που ειπώθηκε με κάθε ειλικρίνεια. Halldor Laxness, 1902-1998, Ισλανδός συγγραφέας

Λίγο όνειρο ακόμα: Όλα έτοιμα για το 110 Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας – Ποιοι καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρών»

10 Ιουλίου, 2024

Ο θεσμός που έγινε λατρεία παίρνει σάρκα και οστά και το καλοκαίρι του 2024. Το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες κόσμου το τετραήμερο 1-4 Αυγούστου ενώ από τη σκηνή θα παρελάσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας υπόσχεται τέσσερις μαγικές ημέρες στη φύση και τέσσερις ονειρεμένες νύχτες με μουσική. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το μότο «Λίγο όνειρο ακόμα». 15 διαφορετικοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή που θα έχει στηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στα Πλατάνια. Καλλιτέχνες που εκπροσωπούν κάθε χώρο της μουσικής αναμένεται να γίνουν ένα με το συγκεντρωμένο πλήθος και να καλωσορίσουν με τον πιο όμορφο τρόπο τον Αύγουστο. Οι διοργανωτές υπόσχονται, κατασκηνωτές και μη, να γίνουν μία μεγάλη παρέα, δημιουργώντας σε όσους παρευρεθούν εικόνες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Το πρώτο βράδυ στη σκηνή θα ανέβουν οι Hummings, ο Κωνσταντής Πιστιόλης, οι Social Waste και ο Γιάννης Αγγελάκας&100 ° C. Το δεύτερο βράδυ παίρνουν τη σκυτάλη οι Locomondo, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ματούλα Ζαμάνη. Το τρίτο βράδυ θα περάσουν από τη σκηνή ο Πάνος Βλάχος, η Μελίνα Κανά , ο Αλέξανδρος Κτιστάκης και ο Γιάννης Χαρούλης. Το τετραήμερο του Φεστιβάλ θα κλείσει με τους Δήμητρα Μωραΐτη, Novel 729, Νατάσα Μποφίλιου και Ιουλία Καραπατάκη.

Επιπλέον δραστηριότητες

Τετραήμερη παραμονή στην Ελάτεια Φθιώτιδας, όμως, δεν σημαίνει μόνο μουσική πανδαισία. Όσοι παρευρεθούν στην κωμόπολη της Φθιώτιδας μπορούν να απολαύσουν outdoor δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία στο βουνό καθώς και για περπάτημα σε πιο έντονο ρυθμό για όσους δεν θέλουν να χάσουν μέρα από τη γυμναστική τους. Επιπροσθέτως, ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μοτοσυκλετών Ελάτειας διοργανώνει βόλτες με MotoCross σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε, και την ιστορική σημασία του τόπου καθώς η Ελάτεια, κατά την αρχαιότητα, ήταν το κέντρο της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για την Αρχαία Ελάτεια

Λόγω της θέσης της εξελίχθηκε στη σημαντικότερη πόλη των Λοκρών κι αργότερα των Φωκέων, όταν περιήλθε στη Φωκική Συμπολιτεία. Σύμφωνα με την παράδοση που αναφέρει ο περιηγητής Παυσανίας η Ελάτεια πήρε το όνομά της από τον μυθικό βασιλιά Έλατο, γιο του Αρκάδα.

Το 374 π.Χ. ο Θηβαίος στρατηγός Πελοπίδας πολιόρκησε την Ελάτεια με στόχο να υποτάξει τους Φωκείς και να ελέγξει τη διάβαση από τη συμμαχική του Θεσσαλία στη Βοιωτία. Την άμυνα της Φωκικής πόλης ανέλαβε ο στρατηγός Ονόμαρχος και κατάφερε να σώσει την πόλη.

Το 346 π.Χ. η Ελάτεια καταλήφθηκε από τους Μακεδόνες του Φιλίππου. Ο Φίλιππος οχύρωσε την Ελάτεια και τη χρησιμοποίησε ως βάση του για την εκστρατεία κατά των πόλεων της κεντρικής Ελλάδας. Μετά την αποχώρηση των Μακεδόνων η Ελάτεια απέκτησε πάλι τον κυρίαρχο ρόλο που είχε στην αρχαία Φωκίδα. Σύμφωνα με τις αναφορές του Παυσανία η Ελάτεια συνέχισε να αποτελεί σημαντική πόλη της περιοχής και κατά τη Ρωμαϊκή εποχή.

Πώς μπορείς να κάνεις δικό σου το εισιτήριο

Το εισιτήριό σου μπορείς να το προμηθευτείς μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης : https://www.ticketservices.gr/event/mousiko-festival-elateias-2024/lang=el

Επίσης μπορείς να το αποκτήσεις και από φυσικά σημεία.

Η μετακίνηση από διάφορα σημεία της χώρας μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Αθήνα – patakis travel 21 0866 2451

Λάρισα – baras travel 241 053 0867

Βόλος – baras travel 241 053 0867

Αλμυρός- baras travel 241 053 0867

Λαμία – kontos travel 2231037773