Οι καλές εταιρείες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρείες δημιουργούν αγορές. - Philip Kotler, 1931-, Αμερικανός γκουρού του μάρκετινγκ

Λίγες τεπιχειρήσεισ θα μπορέσουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό

Την εκτίμηση ότι ένα πολύ μικρό μέρος των επιχειρήσεων θα μπορέσει τελικά να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού διατύπωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή “BlueSky Economy”.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι κάτω από 10.000, εξηγώντας ότι μεταξύ των αδυναμιών του πλαισίου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, που μπλοκάρουν την ένταξη πολλών επιχειρήσεων είναι η πρόβλεψη για μία κερδοφόρο χρήση.

“Όταν ζητάς μια κερδοφόρο χρήση σε μία οικονομία με ύφεση οκτώ χρόνια, με το ΑΕΠ να έχει πέσει κοντά στο 27 με 30%, ήδη έχεις βγάλει το 95% των επιχειρήσεων που θα έμπαιναν στον εξωδικαστικό μηχανισμό έξω. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μικρό μέρος, κάτω από 10.000 επιχειρήσεις θα μπορέσουν να μπουν στον εξωδικαστικό. Στη θέση αυτού εμείς λέγαμε ότι θα έπρεπε να μπει ο τζίρος των επιχειρήσεων και ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν, γιατί στην πραγματικότητα αυτό το στοιχείο ευνοεί μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Read previous post:
Στις 27 Ιουλίου η πληρωμή του ΚΕΑ

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 55.661.

Close