Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά, Hubert Humphrey, 1911-1978, Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

“Λευκά δείπνα” στο Παρίσι, για την 30η επέτειο του θεσμού

6 Φεβρουαρίου, 2018

Τα “Δείπνα στα λευκά”, μια γαλλική ιδέα για “πολύ καθωσπρέπει” εκδηλώσεις, που διοργανώνονται σε υπαίθριους χώρους σε 80 πόλεις ανά τον κόσμο, θα γιορτάσουν την 30η επέτειό τους τον Ιούνιο στο Παρίσι με περίπου 30.000 συμμετέχοντες, τετραπλάσιο αριθμό από τον συνήθη, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Πέρυσι, 8.000 συνδαιτυμόνες, ντυμένοι στα λευκά, είχαν κατακλύσει το προαύλιο του δημαρχείου του Παρισιού για το δείπνο που σερβιρίστηκε σε λευκά σερβίτσια και ήταν αφιερωμένο “στη φιλία, στην κομψότητα και στη γαστρονομία”. ‘Όλοι όσοι επιλέγονται για τα “δείπνα στα λευκά” μαθαίνουν τελευταία στιγμή πού θα πάνε να δειπνήσουν.

Για τη φετινή 30η επέτειο ορίστηκε η 3η Ιουνίου αλλά ο τόπος θα μείνει μυστικός μέχρι την τελευταία στιγμή. Από τους 30.000 συμμετέχοντες που ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές, 5.000 έως 10.000 ξένης υπηκοότητας θα ταξιδέψουν στο Παρίσι ειδικά για την περίσταση.

Το “δείπνο στα λευκά” ξεκίνησε το 1988 από μια ιδέα του γάλλου σεφ Φρανσουά Πασκιέ που ονειρευόταν να δειπνήσει σε υπαίθριο χώρο στα ωραιότερα σημεία του Παρισιού. Για την πρώτη διοργάνωση, οι συνδαιτυμόνες συγκεντρώθηκαν στο δάσος της Βουλώνης. Το λευκό χρώμα στην εμφάνισή τους επιλέχθηκε για να διακρίνονται από τους περαστικούς.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Μαρκ Βεϊρά, ο σεφ που κέρδισε τρία αστέρια Michelin για τρίτη φορά

Άλλοτε προβλήματα οικονομικά και άλλοτε υγείας έκαμψαν αρκετές φορές τον Μαρκ Βεϊρά, αλλά αυτός πάντα τα ξεπερνούσε.

Close