Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι το παρελθόν έχει περάσει - Τζωρτζ Μπους

Λειτουργίες, παρακλήσεις και ομιλίες στις εορταστικές εκδηλώσεις «Α’ Θεσσαλονίκης Παύλεια»

3 Ιουλίου, 2024

Θείες λειτουργίες, ιερές παρακλήσεις του Απόστολου Παύλου και επίκαιρες ομιλίες για τον Απόστολο των Εθνών και ιδιαίτερα για τις Α’ και Β’ προς Θεσσαλονικείς επιστολές του, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Α’ Θεσσαλονίκης Παύλεια», που διοργάνωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Παύλου στην ομώνυμη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν χθες, Τρίτη 2 Ιουλίου.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος τέλεσε αγρυπνία στον ναό του Αγίου Παύλου κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ μετέβη στους ιερούς ναούς Αγίας Μαρίνας Τούμπας, Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος, Οσίου Δαυίδ του Θεσσαλονικέως, Αποστόλου Παύλου, Αγίων Αποστόλων, Αγίων Αναργύρων – Ακροπόλεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου. Λιτανεύσεις εικόνων πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές των ναών Αγίας Τριάδος, Αποστόλου Παύλου και Αγίων Αναργύρων – Ακροπόλεως. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τελέστηκε η καταληκτήρια αρχιερατική ιερά αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου «Πάντων Ελπίς».

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι λατρευτικές εκδηλώσεις των ‘Α΄Θεσσαλονίκης Παυλείων’ σήμαναν έναν πνευματικό συναγερμό για το Ορθόδοξο Πλήρωμα (ιερό κλήρο, μοναστικές αδελφότητες και τον πιστό λαό) της Θεσσαλονίκης, ιδίως σε ημέρες κρίσιμες και χαλεπές, με πολλές προκλήσεις και παντοειδείς πειρασμούς, αποτελώντας ουσιαστική ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού, πνευματικής ‘περιτείχεισης’ και διαφύλαξης από κάθε προσβολή».

Π.Γ.

*Φωτ. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης