Η Ποιότητα καθορίζεται από το βάθος στο οποίο το έργο ενσωματώνει τις εναλλακτικές επιλογές και κυριαρχεί σε αυτές. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Le Monde: «Το ποδόσφαιρο κάτι σε ταυρομαχία και σαδομαζοχισμό»

12 Οκτώβριος, 2018

Αιχμηρή κριτική για την κατάσταση στο σημερινό ποδόσφαιρο, είναι η γαλλική εφημερίδα Le Monde: 
 
    «Το σημερινό ποδόσφαιρο, με το χάσμα που έχει εμβαθύνει μεταξύ των πλουσιότερων συλλόγων και άλλων, είναι τώρα μια παράσταση και δεν είναι πλέον αθλητισμός», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα-ανάλυση, σημειώνοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι ανάμεσα σε «ταυρομαχία και σαδομαζοχισμό».
 
    «Στο σημερινό ποδόσφαιρο, αυτό το πελώριο χάσμα πλούτου μεταξύ των ομάδων της οικονομικής ολιγαρχίας και των άλλων, παίρνει δύο κύριες μορφές: Από τη μία οι συγκρούσεις μεταξύ των γιγάντων, όπως εκείνες στους τελικούς γύρους του Champions League, ή με τις κορυφαίες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά, οι ουσιαστικά μη ισορροπημένες συναντήσεις μεταξύ αυτών «χρυσών ομάδων» και των τοπικών μαριονετών τους. Σε αυτήν την περίπτωση, συνήθως γινόμαστε μάρτυρες παραστάσεων σχεδόν πάντα χωρίς ιστορία». 

    Η εφημερίδα καταλήγει: « Μεταξύ του πορνογραφικού σαδομαζοχισμού και ταυρομαχιών, είμαστε σε μια μορφή ηδονοβλεψία».

Read previous post:
«Τελικός» για την Εθνική Ομάδα με την Ουγγαρία

Το Πάμε Στοίχημα προσφέρει έξι συνδυαστικά στοιχήματα για το μεγάλο αποψινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας στο Nations League.

Close