Στην πολιτική, όπως και στη γραμματική, το λάθος που κάνουν όλοι ανακηρύσσεται κανόνας. Andre Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Λε Γκρετ: «Στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρατσισμός»

16 Σεπτεμβρίου, 2020

    Κατηγορηματικός ότι «στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρατσισμός», εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νοέλ Λε Γκρετ, σχολιάζοντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «BFM Business», το πρόσφατο επεισόδιο στην αναμέτρηση της Ligue 1, μεταξύ Παρί ΣΖ και Μαρσέιγ όταν, σύμφωνα με τον Νεϊμάρ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον αντίπαλό του Αλβάρο Γκονσάλες.  

    «Όταν ένας μαύρος παίκτης σκοράρει, ολόκληρο το γήπεδο βρίσκεται στα πόδια του», είπε ο Λε Γκρετ. «Αυτό το φαινόμενο ρατσισμού στον αθλητισμό, και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει καθόλου ή αν υπάρχει, υπάρχει ελάχιστα. Ο αγώνας μεταξύ Παρί ΣΖ και Μαρείγ πήγε άσχημα. Η συμπεριφορά των παικτών δεν ήταν υποδειγματική. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό και είναι κρίμα. Δεν μπόρεσαν να παραμείνουν ήρεμοι, ούτε να δώσουν την παράσταση που περιμέναμε», πρόσθεσε.

Αντ. Βαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Απάντηση Μπουντούρη στις καταγγελίες των διακεκριμένων αθλητών

Ο Τάσος Μπουντούρης, απάντησε με επιστολή του, στο βίντεο που δημοσίευσαν διακεκριμένοι αθλητές της Ιστιοπλοΐας και κατηγορούσαν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Close