Ιστορικά, τα πιο τρομερά πράγματα - πόλεμο, γενοκτονία, δουλεία - προέκυψαν όχι από την ανυπακοή αλλά από την υπακοή. Howard Zinn, 1922-1010, Αμερικανός ιστορικός

Λαπόρτα: «Θέλω την ευτυχία του Μέσι»

4 Δεκεμβρίου, 2020

 

Η παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, είναι ένα από τα «φλέγοντα» ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους των Καταλανών και φυσικά, έχει μπει στην «ημερήσια διάταξη» της προεκλογικής εκστρατείας για τον προεδρικό θώκο των «μπλαουγκράνα».

Ο Ζοάν Λαπόρτα, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Μπαρτσελόνα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου από το 2003 μέχρι το 2010, τοποθετήθηκε σχετικά μιλώντας στο «Radio Marca»: «Αυτό που θέλω, είναι η ευτυχία του. Δεν είναι απλώς θέμα χρημάτων. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Ο Λέο εξαπατήθηκε. Η τελευταία φορά που του μίλησα ήταν τον Οκτώβριο. Είμαι πολύ ευγνώμων σε αυτόν για ό, τι έχει κάνει για την Μπαρτσελόνα».

Υπενθυμίζεται, ότι το 2006, ο Λαπόρτα είχε απορρίψει την εντυπωσιακή πρόταση της Ιντερ, η διοίκηση της οποίας είχε προσφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του.

Οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου.

Γ. Διακογιάννης