Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Λαμπρή ξανά, η αγαπημένη εικόνα του Πάπα

20 Απριλίου, 2018

Οι επισκέπτες στη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη είναι τυχεροί. Θα προσέξουν ότι η εικόνα Salus Populi Romani (Σωτηρία του Λαού της Ρώμης), μια από τις αγαπημένες εικόνες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του ιδίου του Πάπα Φραγκίσκου, λάμπει ξανά.

Συντηρητές των Μουσείων του Βατικανού εργάστηκαν μήνες για να αποκαταστήσουν τη βυζαντινής τεχνοτροπίας εικόνα της Παναγίας και του Θείου Βρέφους στο αρχικό της μεγαλείο. Έφεραν ξανά στο φως τα αρχικά χρώματα και αφαίρεσαν προσθήκες.

Τον περυσινό Ιούλιο, οι συντηρητές κατέληξαν ότι χρειαζόταν επείγουσα παρέμβαση «για να επιδιορθωθούν και σταθεροποιηθούν περιοχές που διέτρεχαν κίνδυνο», όπως επεσήμανε προσφάτως σε άρθρο της στην «L’Osservatore Romano», την εφημερίδα του Βατικανού, η διευθύντρια των Μουσείων, Μπάρμπαρα Τζάτα.

Η χρονολόγηση της δημιουργίας της εικόνας είναι αντικείμενο συζήτησης εδώ και πολύ καιρό. Ο θρύλος τη θέλει να είναι μία από τις λίγες εικόνες της Παρθένου που αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Οδηγός κανόνων καλής βασιλικής συμπεριφοράς για τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

Ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι εντάσσει την 36χρονη Αμερικανίδα στη σημαντικότερη βασιλική οικογένεια παγκοσμίως και στην...

Close