Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ρωτάει ποιο είναι το νόημα της ζωής του, αλλά θα πρέπει μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση. - Victor Frankl, 1905-1997, Αυστριακός νευρολόγος

LaLiga: «Πρόσεχε την καρδιά σου» (video)

14 Φεβρουαρίου, 2020

Η LaLiga και το Ίδρυμα Pro CNIC ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, σχετικά με τη σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων, τη φροντίδα της καρδιάς και την αποφυγή των ανθυγιεινών συνηθειών, όπως το κάπνισμα και η καθιστική ζωή, που αποτελούν τις κύριες αιτίες των καρδιακών παθήσεων.

Η συνεργασία υλοποιήθηκε μέσω της πρωτοβουλίας Cuida tus Latidos (σ.σ. πρόσεχε την καρδιά σου), συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας www.cuidatuslatidos.com, στην οποία όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόληψης σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως καρδιακών προσβολών.

Μέσα από την ιστοσελίδα οι φίλαθλοι ενημερώνονται για τους εχθρούς της καρδιαγγειακής υγείας: υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη, παχυσαρκία, υπέρταση, κάπνισμα και καθιστική ζωή. Ο Δρ. Βαλεντίν Φουστέρ, γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Ερευνών της Ισπανίας (CNIC), εξηγεί λεπτομερώς τι είναι αυτοί οι εχθροί και πώς μπορούμε να τους καταπολεμήσουμε. «Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο και είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κατανοήσουν τη σημασία της πρόληψής τους», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Μέσα από τη LaLiga, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να φθάσουμε σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους και να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι, ακολουθώντας πολύ απλές συνήθειες, μπορούν να οδηγήσουν μια πιο υγιεινή ζωή».

Η εκστρατεία διαθέτει επίσης άλλους αξιοσημείωτους πρωταγωνιστές – έξι πρεσβευτές της LaLiga Santander που εμφανίστηκαν στα βίντεο καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τους οπαδούς. Οι Τζούλιο Μπαπτίστα, Ανέρ Λομπά, Ντιέγκο Φορλάν, Χοσέ Μαρία Γκουτιέρες, ο Γκαΐθκα Μεντιέτα και Φερνάνδο Μοριέντες είναι υπεύθυνοι για να δώσουν πτέρυγες στην εκστρατεία αυτή, για την οποία μπορεί να ενημερωθούν και στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω της ιστοσελίδας στο www.cuidatuslatidos.com από σήμερα, 14 Φεβρουαρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Read previous post:
Πρόταση γάμου με τανκς σε «σχήμα καρδιάς»

Ένας Ρώσος υπολοχαγός έβαλε τα μεγάλα μέσα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του...

Close