Αν υπάρχει μια αιώνια αλήθεια της πολιτικής, είναι ότι πάντα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για να μην κάνεις τίποτα. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

LaLiga: Application φροντίζει για τον αγωνιστικό χώρο

20 Φεβρουαρίου, 2020

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε επίπεδο αγωνιστικού χώρου, αποτελεί ακόμη ένα πλεονέκτημα της LaLiga, εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Μέσω της ειδικής εφαρμογής, «Greenkeeper», που αναπτύχθηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα, το προσωπικό της λίγκας μπορεί να συλλέγει και να εισάγει όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σε όλα τα γήπεδα της, αναλύοντας πληροφορίες και δεδομένα από τον τοπικό καιρό, αλλά και την ποσότητα άρδευσης στο χορτάρι. 

Μέσω της δημιουργίας ψηφιακών αναφορών και της ανταλλαγής τους πριν από έναν αγώνα, οι σύλλογοι μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για οποιαδήποτε δραστηριότητα στο γήπεδο. 

«Η Greenkeeper μας βοηθά να γνωρίζουμε σε τι συνθήκες θα αγωνιστεί η κάθε ομάδα όταν ταξιδεύει στη χώρα για αγώνα», δήλωσε υπεύθυνος του προγράμματος και συνέχισε: «Υπάρχει επίσης μια βάση δεδομένων που δείχνει τις συνθήκες που υπάρχουν στα γήπεδα όλων των ομάδων. Γνωρίζουμε για τη σκληρότητα του αγωνιστικού χώρου, το ύψος του γρασιδιού, ή αν υπάρχει πρόσφατη φύτευση. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο δυνατό αγώνα». 

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ποιότητας της LaLiga, Πέδρο Φερνάντεθ-Μπολάνος, ο οποίος έχει την αποκλειστική διαχείριση 42 γηπέδων, επισημαίνει: «Με τις μεταρρυθμίσεις αυτές, έχουν επιτευχθεί τρεις βασικοί στόχοι: Ο πρώτος είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια των παικτών. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο αριθμός των τραυματισμών από μη επαφές μειώθηκαν σημαντικά. Δεύτερον, η ποιότητα του παιχνιδιού βελτιώθηκε, καθώς η μπάλα κινείται πολύ καλύτερα, ακόμα και αν βρέχει. Τρίτον, τα γήπεδα φαίνονται καλύτερα αισθητικά, δηλαδή η μετάδοση των αγώνων μας αποκαλύπτει όλη τη δουλειά που γίνεται στη LaLiga σε όλο τον κόσμο». 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Read previous post:
Χ. Ακάρ: Οι ΗΠΑ ίσως στείλουν στην Τουρκία συστοιχίες Patriot για χρήση στην Ιντλίμπ

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να στείλουν πυραυλικά συστήματα Patriot στην Τουρκία για να χρησιμοποιηθούν για ασφάλεια στον πόλεμο στη συριακή βορειοδυτική...

Close