Οι περισσότεροι άνθρωποι της δράσης πιστεύουν στην μοίρα και οι περισσότεροι άνθρωποι της σκέψης πιστεύουν στην πρόνοια. Honore de Balzac, 1799-1850, Γάλλος συγγραφέας

Λαϊκός ήρωας που πέρασε στην αιωνιότητα ο Μανώλης Γλέζος, αναφέρει το ΕΚΘ

30 Μαρτίου, 2020

«Λαϊκός ήρωας» και «αληθινός υπερασπιστής της πατρίδας» ήταν ο Μανώλης Γλέζος, αναφέρει σε ανακοίνωση για το θάνατό του, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Το ΕΚΘ υπενθυμίζει την κορυφαία πράξη αντίστασης του Μανώλη Γλέζου στην κατοχή, την 31η Μαΐου του 1941, όταν μαζί με τον Απόστολο Σάντα σκαρφάλωσαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν από τον ιστό του βράχου, το «μισητό σύμβολο», τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας και προσθέτει ότι «πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα».

«Η εφηβική του τόλμη για την ελευθερία δυνάμωσε στα μετέπειτα χρόνια που ακολούθησαν, με κυνηγητό, φυλακίσεις και εξορίες, για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του» τονίζει το ΕΚΘ και προσθέτει :

«Μια ζωή αφιερωμένη στις μάχες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα δίκαια του λαού. Μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα μέχρι το τέλος . Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που σημάδεψε για πάντα την ιστορία αυτού του τόπου».

Φ.Γ.

Read previous post:
Αυστηρότεροι έλεγχοι στα εισαγόμενα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

Αυστηροποίηση των ελέγχων στα εισαγόμενα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των...

Close