Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους που βλέπουν τις δυνατότητες προτού αυτές γίνουν προφανείς. Theodore Levitt, 1925-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Λαγκαδάς: Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα

4 Φεβρουαρίου, 2024

Την εξιχνίαση έξι περιπτώσεων κλοπής που έγιναν σε καταστήματα ταχυμεταφορών και σε φυτώριο που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαγκαδά, στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου του 2022 έως το τέλος του ίδιου μήνα φέτος, πέτυχαν αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και η αξιολόγηση προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην προαναφερόμενη εξιχνίαση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα (τρεις ημεδαποί – ένας αλλοδαπός) ηλικίας 33, 21 39 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ενεργώντας ενίοτε από κοινού, προέβησαν σε τρεις κλοπές από καταστήματα ταχυμεταφορών και ισάριθμες από φυτώριο της Υπηρεσίας Αναδάσωσης Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας πλήθος εργαλείων, ταχυδρομικών δεμάτων, 300 λίτρα πετρέλαιο, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Τις πρωινές ώρες χθες, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην οικία του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα εργαλείων – μηχανημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ κάποια από αυτά αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους υπευθύνους του φυτωρίου, καθώς και πληθώρα καλωδίων αλουμινίου, τα οποία είχαν διαχωριστεί από το πλαστικό περίβλημά τους, την κατοχή των οποίων επίσης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο ακαταχώρητα κυνηγητικά όπλα, για τα οποία ο 33χρονος δεν είχε τη σχετική άδεια, οπότε και συνελήφθη, ενώ στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως προϊόντα κλοπής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και οι συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ελ. Αλ.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε για χρήση η αστυνομία