Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν - Otto von Bismarck

Λ. Μενδώνη: Στηρίζουμε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του

23 Μαρτίου, 2020

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κάνουμε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι να προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε, και τον πολιτισμό αυτόν καθαυτόν, αλλά και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Δίνοντας το παράδειγμα της πρόσκλησης που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού για τις δράσεις οι οποίες αφορούν την παραγωγή σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή «αφενός μεν, στηρίζει τους ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα, αφετέρου δημιουργεί προϊόν, το οποίο αξιοποιείται μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία. Σήμερα βγάζουμε αντίστοιχες προσκλήσεις για τα νεότερα μουσεία, για τους φορείς της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα», τόνισε η υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης, έδωσε το παράδειγμα της συνεδρίασης την προηγούμενη εβδομάδα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου «για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη, και αυτό για τα δεδομένα του Συμβουλίου ήταν απολύτως πρωτοποριακό. Ένα από τα θέματα που αντιμετώπισε, ήταν η μελέτη για τον φωτισμό της Ακρόπολης. Υπολογίζαμε ότι τον Ιούνιο η Ακρόπολη θα είχε έναν άλλο φωτισμό. Θα πάμε λίγες ημέρες αργότερα λόγω του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όταν περάσει η κρίση, να δώσουμε στον Αθηναίο και στον επισκέπτη μία άλλη εικόνα του Ιερού Βράχου. Αντίστοιχα, έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση του αναβατορίου, προκειμένου να εγκατασταθεί ο νέος ανελκυστήρας πλαγιάς, ώστε να είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
“Για την τιμιότητα στον καιρό της επιδημίας. Με οδηγό τον Καμύ”, γράφει για το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Ζουμπουλάκης

Του Σταύρου Ζουμπουλάκη* «Όλο το ζήτημα ήταν να σώσουν όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους από τον θάνατο και τον οριστικό χωρισμό.

Close