Στην πολιτική, όπως και στη γραμματική, το λάθος που κάνουν όλοι ανακηρύσσεται κανόνας. Andre Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Λ. Μενδώνη: Λάθος θέμα επέλεξε η κ. Σία Αναγνωστοπούλου για να δηλώσει την παρουσία της ως νέα τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

14 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα μετά από τη διαπίστωση τριών κρουσμάτων του covid-19, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε τα εξής:

«Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου μόλις ανακάλυψε τα τρία κρούσματα covid-19, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει δι’ αυτών την παρουσία της ως νέα τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρονολόγιο των ενεργειών, στις οποίες προέβημεν στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο υπουργείο, την Πέμπτη 10 και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, διαψεύδουν απολύτως τα λεγόμενά της. Λάθος θέμα επέλεξε».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ επισυνάπτονται το χρονολόγιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19 στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22), καθώς και οι δύο ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, που, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «σημαντικές αποφάσεις για την προστασία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ από τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με το χρονολόγιο των ενεργειών (που επισυνάπτεται) «αποδεικνύεται», όπως καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, «ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε και λαμβάνει καθημερινά όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».