Αν δεν σ΄ αρέσει το φαγητό, δεν δίνεις σημασία στα έθιμα, φοβάσαι τη θρησκεία, αποφεύγεις τους ανθρώπους, τότε καλύτερα να μείνεις σπίτι. James A. Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγραφέας

Λ. Αυγενάκης: «Γονατογράφημα πολιτικού κυνισμού ο Κλεισθένης Ι»

24 Μαΐου, 2018

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, την οποία και κατηγόρησε πως επιλέγει το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «για να ασκήσει τους συνήθεις κομματικούς τακτικισμούς της» και ότι «επιδιώκει να προκαλέσει χάος και τελικά να αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση».

 

Μιλώντας σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, σε εκδήλωση στο Κορωπί, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέα Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης λέγοντας πως δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις.

 

«Η Ελλάδα χρειάζεται κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι ολιστικές αερολογίες. Πρόκειται για αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες, αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονοδιάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στον “Κλεισθένη Ι”, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει τουπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών και η επιβολή ενός καθεστώς ακυβερνησίας που θα λειτουργήσει ως πολιτικό σωσίβιο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου», ενώ επιπλέον εκτίμησε πως «αν αυτό το νομοσχέδιο καταστεί νόμος του κράτους, η επόμενη αυτοδιοικητική περίοδος θα είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει ο τόπος. To ελεγκτικό πλαίσιο όπως επιχειρείται να τροποποιηθεί είναι δυνατό να μεγιστοποιήσει τον κρατικό παρεμβατισμό» δήλωσε.

 

Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση ο κ. Λ. Αυγενάκης επεσήμανε τους εξής βασικούς στόχους:

 

* Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

 

* Την οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α..

 

* Την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Κ.Ε.Π.

 

* Προώθηση των ΣΔΙΤ για έργα και υπηρεσίες, όπου μπορεί να υπάρξει χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

 

* Προώθηση των διαδημοτικών συνεργειών για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων

 

* Τη διευκόλυνση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από τους Δήμους».

 

Η εκδήλωση της ΝΔ στο Κορωπί αποτέλεσε την έβδομη μιας σειράς συσκέψεων στο πλαίσιο του πραγματικού διαλόγου με τα αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ηπείρου στα Ιωάννινα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες

συσκέψεις με στόχο την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας.

 

ΔΚ

Read previous post:
«Λυπηρό» γεγονός η ματαίωση της Συνόδου Β. Κορέας-ΗΠΑ δηλώνει ο πρόεδρος της Ν. Κορέας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εξέφρασε την έντονη λύπη του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να...

Close