Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του. Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας

Κυριαζής: «Στόχος το δύο στα δύο»

Η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο (22/10/2020, 17:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όλες οι αθλήτριες που έχουν κληθεί βρίσκονται στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κυριαζή, ο οποίος μίλησε για αυτόν και τον επόμενο αγώνα της Εθνικής (με Ουκρανία στις 27/10, επίσης στο «Απόστολος Νικολαΐδης»). «Στόχος το δύο στα δύο» έδωσε το… κέλευσμα ο Γιώργος Κυριαζής.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής γυναικών, Γιώργου Κυριαζή, στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ: 

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από το 2 στα 2! Δεν θα πω ότι είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι που θέλουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε. Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, στον οποίο ήταν φανερό το πόσο είχαμε επηρεαστεί από την πολύμηνη αποχή, όταν μάλιστα οι παίκτριες της αντίπαλης ομάδας είχαν ήδη ξεκινήσει να παίζουν επίσημα ματς, αισιοδοξώ ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Κι αυτό γιατί, οι μεν κοπέλες που αγωνίζονται στο εξωτερικό έχουν ήδη κάποια παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ εκείνες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, μπορεί να μην έχουν ακόμη παίξει σε ματς πρωταθλήματος, ωστόσο έχουν προχωρήσει στην προετοιμασία με τις ομάδες τους και βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στη διάρκεια των αγώνων και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ασπασία Βελονάκη