Η δύναμη μιας κυβέρνησης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος των φόρων. Emile de Girardin, 1802-1881, Γάλλος διανοούμενος.

Κυρ. Βελόπουλος: Ανεξέλεγκτη η διάλυση του ΕΣΥ

«Για ανεξέλεγκτη διάλυση του ΕΣΥ», έκανε λόγο -μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τους φαρμακευτικούς συλλόγους- ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επικαλούμενος έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημόσια νοσοκομεία.

 

«Τα συμπεράσματα της έκθεσης αφορούν σε λανθασμένες τιμολογήσεις, ανεκπαίδευτο προσωπικό, υπηρεσίες χωρίς καμία αξιολόγηση, ανεξέλεγκτες νοσοκομειακές δαπάνες και κόστος ανά κλινική και νοσηλεία και άγνωστη κατασπατάληση πόρων» σημείωσε και σχολίασε: «Εγώ αν ήμουν υπουργός θα ντρεπόμουν γιατί είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Πού είναι η μεταρρύθμιση της ΝΔ; Σταμάτησε στο πλαφόν που επιβάλατε για τις κότες;».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε επίσης στις ανεξάρτητες αρχές διερωτώμενος «τι είδους ανεξάρτητες αρχές είναι αυτές που έχουν και ακαταδίωκτο τα μέλη τους;». «Μιλάμε για ένα κράτος μέσα στο κράτος. Και αυτό αποδεικνύεται από την μισθοδοσία τους. 36 ανεξάρτητες αρχές μας στοιχίζουν 2 δισ. ευρώ το χρόνο. Διορίζετε τις αρχές και αυτές αναλαμβάνουν να ψηφίσουν ό,τι δυσκολεύεστε εσείς να ψηφίσετε. Αυτό το παρακράτος εμείς θα το ξανακάνουμε κράτος», είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΕΣΡ.

 

«Πάμε στο ανεξέλεγκτο και όχι ανεξάρτητο ΕΣΡ και τον κ. Κουτρουμάνο. Μόνο εγώ έχω πληρώσει 2 εκατ. πρόστιμο. Και η ευτυχής συγκυρία είναι ότι στο ΣτΕ καταπέφτει η όποια κατηγορία έχει εκφράσει εναντίον μας ο κ. Κουτρουμάνος. Αλλά αυτός συνεχίζει γιατί προφανώς έχει εμμονή με εμάς.

Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία φίμωσης μας. Το κάνει μέσω του ΕΣΡ, της εφορίας, του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ. Νομίζετε ότι έτσι θα μας εκβιάσετε; Σας πληροφορώ ότι δεν εκβιαζόμαστε! Δεν φοβόμαστε! Δεν εξαρτόμαστε και θα νικήσουμε» είπε ο κ. Βελόπουλος.

 

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην ανεξαρτησία της από την εκτελεστική εξουσία. «Τους διορίζετε εσείς, επειδή δεν θέλετε να είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές και υπάρχουν σκανδαλώδεις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που ελήφθησαν με εντολή της κυβέρνησης».

 

Μίλησε ακόμη για «αλματώδη αύξηση των επιτοκίων» και υποστήριξε πως «700 χιλιάδες Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους». «Έχουμε αλματώδη αύξηση των επιτοκίων. Από όσα έχει ζητήσει ο κ. Σταϊκούρας οι τραπεζίτες δεν έχουν κάνει τίποτα. Την ίδια ώρα εσείς δεν κάνετε τίποτα σχετικά με το αίτημα για διαγραφές χρεών και δανείων. Αυτοί οι άνθρωποι που θα χάσουν τα σπίτια τους, είναι αυτοί που σας έκαναν κυβέρνηση. Κάντε τώρα διαγραφή όλων των χρεών και δανείων, όπως κάνατε με τους φίλους σας. Και μη μας λέτε ότι δεν προλαβαίνετε να κάνετε κάτι τώρα. Γιατί προλάβατε να περάσετε την τροπολογία για τη νυχτερινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και για την πώληση του νερού», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Κασιδιάρη. «Ποιος είναι αυτός που του επιτρέπει να κάνει αναρτήσεις στα social media; Ποιος τον έβαλε στο ιατρείο της φυλακής στο Δομοκό; Ποιος βγαίνει φωτογραφίες με υποψηφίους του και συζητά μαζί του; Ποιος τον διαφημίζει όλη την ημέρα στα ΜΜΕ που ελέγχετε;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Εσείς. Η ΝΔ».

 

«Απευθυνόμαστε στους Έλληνες ψηφοφόρους: Προσέξτε σε αυτές τις εκλογές, αν ψηφίσετε ΝΔ θα σας βγει Τσίπρας. Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ θα σας βγει Μητσοτάκης. Αν ψηφίσετε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα σας βγει Ανδρουλάκης. Σας το λέμε ωμά: Έρχεται τρικομματική συγκυβέρνηση. Δώστε μας μια ευκαιρία. Δώστε μας μία τετραετία και θα κάνουμε την Ελλάδα αυτεξούσια. Θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

ΚΘ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ