Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Κυκλοφορία της Κοινής Σειράς Γραμματοσήμων «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία» από τα ΕΛΤΑ

14 Μάρτιος, 2019

Κυκλοφορεί, αύριο, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία η κοινή σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία», της οποίας τον σχεδιασμό, που έγινε με τη χαλκογραφική μέθοδο, επιμελήθηκε ο καθηγητής Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Γουρζής.

Γραμματόσημα, με τις πιο σημαντικές μορφές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, που μας ταξιδεύουν στο πολύτιμο παρελθόν μας με την ανεκτίμητη συμβολή τους στο σήμερα: ο Ηρόδοτος και τα ταξίδια του, ο μαθητής Ξενοφών που μυείται στον φιλοσοφικό στοχασμό από τον δάσκαλο και πρότυπό του, Σωκράτη, τον αφοσιωμένο στην αλήθεια και την ηθική, ο Ευριπίδης που αμφισβητεί τα πάντα μέσα από τα έργα του και ο Επίκουρος με τον Κήπο του, στην αναζήτηση της ευδαιμονίας.

Επίσης, κυκλοφορούν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς, τυποποιημένες σειρές γραμματοσήμων, αριθμημένα λευκώματα γραμματοσήμων σειράς, αριθμημένα φυλλαράκια, κάρτες μάξιμουμ prepaid . Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38, Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

Read previous post:
Μ. Μπαρνιέ: H καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit «επιδεινώνει» την «αβεβαιότητα»

H καταψήφιση για δεύτερη φορά της συμφωνίας EE και Ηνωμένου Βασιλείου από τη Βουλή των Κοινοτήτων «επιμηκύνει» και «επιδεινώνει» την...

Close