Είναι αφύσικο για μια πλειοψηφία να κυβερνά, επειδή μια πλειοψηφία σπάνια μπορεί να είναι οργανωμένη και ενωμένη για κοινή δράση, ενώ μια μειοψηφία μπορεί. - Jean Jacques Rousseau, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Ξένοι και Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Χανάου

20 Φεβρουαρίου, 2020

Μεταξύ των θυμάτων των ένοπλων επιθέσεων στο Χανάου, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβάνονται Γερμανοί υπήκοοι και πολίτες ξένης υπηκοότητας, ηλικίας 21 έως 44 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Γερμανίας.

Ο εισαγγελέας κατονόμασε τον 43χρονο Γερμανό Τομπίας Ρ. ως τον φερόμενο ως δράστη. Είναι σύνηθες για τις γερμανικές αρχές να δημοσιοποιούν μονάχα το αρχικό γράμμα του επιθέτου των υπόπτων.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μακελειό, ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ.

Όπως επισήμανε ο Φρανκ, ο φερόμενος ως δράστης είχε μια «εξαιρετικά ρατσιστική προδιάθεση» και η έρευνα τώρα θα επικεντρωθεί στις επαφές και τα ενδιαφέροντα που είχε, προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο να διαπράξει την επίθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

«Στον λογαριασμό του φερόμενου ως δράστη, είχε αναρτήσει βιντεομηνύματα και ένα είδος μανιφέστου, το οποίο, εκτός των ασαφών σκέψεων και των παράλογων θεωριών συνωμοσίας, έδειχνε ότι είχε βαθιά ρατσιστικές απόψεις» τόνισε ο Πέτερ Φρανκ.

Read previous post:
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια

«Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή τα όσα...

Close