Οι ζωές μας προοδεύουν μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα. Και το πρώτο και το πιο δύσκολο ρίσκο που μπορούμε να πάρουμε είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Walter Anderson, 1885-1962, Γερμανός εθνολόγος

Ξεκινούν οι εργασίες του κεντρικού δήμου για την αναβάθμιση των γειτονιών

11 Ιουνίου, 2021

   Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης των γειτονιών του δήμου Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

   Η έναρξη των έργων θα γίνει από την Ε’ δημοτική κοινότητα και συγκεκριμένα από την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

   Στο πλαίσιο του έργου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επεμβαίνει ολοκληρωμένα στις γειτονιές, προχωρώντας σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, οι οποίες περιλαμβάνουν από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

   «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη φροντίδα στην καθημερινότητα των δημοτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Χαίρομαι, γιατί ακριβώς αυτό που είχαμε υποσχεθεί υλοποιείται και μάλιστα ήδη από αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι οι παρεμβάσεις των 6 εκατ. ευρώ στις γειτονιές έρχονται σε συνέχεια του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που επίσης έχει δρομολογηθεί.

   «Δρόμοι και γειτονιές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης μας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξουν όψη», σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «καινοτόμο».

   Στην πρώτη παρέμβαση που θα γίνει στην Ε’ δημοτική κοινότητα, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου, σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η οδός Χαλκιδικής, άξονας παράλληλος προς τις Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών, που εξυπηρετεί αρκετό πληθυσμό. Παράλληλα με τις νέες πλάκες πεζοδρομίου, τη συντήρηση και ενίσχυση του πρασίνου, την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και νέου φωτισμού, θα διαμορφώνονται ζώνες όδευσης τυφλών καθώς και τοποθέτηση ραμπών για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων.

φωτό αρχείου