Ακόμη και ένα λάθος μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι το μόνο πράγμα που απαιτούνταν για μία αξιόλογη επιτυχία – Henry Ford

Ξεκινάει σήμερα ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου από την Περιφ.Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη

22 Μάρτιος, 2019

 Για 5η συνεχή χρονιά ξεκινάει, αύριο Παρασκευή, στο Ρέθυμνο, ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου που οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης  και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που θα διαρκέσει μέχρι και 24 Μαρτίου,  αποτελεί πλέον θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο, γίνεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο πλαίσιο του τριήμερου διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:
 -Tην Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση των Κρητικών προϊόντων & της Κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.
– Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του», «Η συμβολή των προϊόντων ΠΟΠ/ ΠΓΕ στη δημιουργία  υπεραξίας της αγροτικής παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη  Branding Τόπου. Η περίπτωση του ελαιολάδου», «Η καλλιέργεια της ελιάς στον κόσμο, προβλήματα και προοπτικές», «Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της Ελαίας καρπός», «Το ελαιόλαδο στην σύγχρονη γαστρονομία. – Σήμα «κρητική κουζίνα».
Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στα ελαιόλαδα, τα οποία θα διακριθούν, στην τελετή βράβευσης,  την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.

Read previous post:
Ρωσία και Ιράν καταδικάζουν τις δηλώσεις Τραμπ για τα Υψώματα του Γκολάν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα παραβιάσουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αν η Ουάσινγκτον αναγνωρίσει την...

Close