Η μόνη αποτυχία που μπορεί να φοβάται κανείς είναι να μην επιμένει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος. George Eliot, 1819-1889, Αγγλίδα συγγραφέας

Κροατία: Ανθεκτική η οικονομία της χώρας στον κορονοϊό και τον σεισμό

Στην ανθεκτικότητα της κροατικής οικονομίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού και την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες στο Ζάγκρεμπ, αναφέρθηκε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομίας της Κροατίας Ντάρκο Χόρβατ.

«Ο κορονοϊός και ο σεισμός δεν έπληξαν την οικονομία, αντίθετα υπογράμμισαν την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας, του κατασκευαστικού κλάδου καθώς και την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χόρβατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα το πρωί, στη δημόσια τηλεόραση.

«Η οικονομία δεν έχει πάψει να λειτουργεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας της Κροατίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι -όπως είπε-υπάρχει επάρκεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κίνηση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστεί και σημείωσε ότι η αγορά λειτουργεί δίχως προβλήματα.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος ανακοίνωσε 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 306. Όσον αφορά την κατάσταση των νοσοκομείων στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, μετά τον ισχυρό σεισμό, ο κ. Μπέρος είπε ότι δεν καταγράφονται προβλήματα, με εξαίρεση την κλινική «Γιορντάνοβατς», από την οποία υπήρξε μεταφορά 36 ασθενών σε κλινική του πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις στρατολογικές υπηρεσίες

Στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό του προσωπικού των στρατολογικών υπηρεσιών(ΣΥ) και του προσερχομένου σε αυτές κοινού, αναφέρεται ανακοίνωση του...

Close