Όσο πιο αδύναμη είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο δυνατή η γραφειοκρατία - Γουσταύος Λε Μπον

Κριτική Γ. Ορφανού στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα

22 Οκτωβρίου, 2019

«Δεν είναι ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων. Είναι εξαγορές. Είναι “σου έδωσα κάτι -έλα”. Οι κινήσεις προσέγγισης εμένα δεν μ’ αρέσουν», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”, Γιώργος Ορφανός, σχολιάζοντας τις πρώτες ημέρες της διοίκησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.
    Ο κ.Ορφανός ερωτηθείς εάν τον ενόχλησε η κίνηση του κ.Ζέρβα να συνεργαστεί μεμονωμένα με ελεγμένους δημοτικούς του συμβούλους και όχι με το σύνολο της παράταξής του, απάντησε: “Σαφώς και μ’ ενόχλησε. Είναι μια απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της διοίκησης. Γι΄ αυτό και είπα στον δήμαρχο ότι ξεκίνησε πολύ άσχημα τη θητεία του”.
    Όσο για τον λόγο για τον οποίο δεν προχώρησε η συνεργασία με την παράταξη του δημάρχου, παρά το ότι κινούνται στον ίδιο πολιτικά χώρο, ο κ.Ορφανός είπε: “Καταρχήν να πω ότι δεν προερχόμαστε από τον ίδιο χώρο. Ο κ.Ζέρβας ήταν αλλού. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πιο κοντά στη ΝΔ. Ο τρόπος σκέψης του είναι διαφορετικός από τον δικό μου. Όμως η ευθύνη ειναι δική του, στο ότι δεν συνεργαζόμαστε. Του κάναμε συγκεκριμένη πρόταση που σήμαινε δέσμευση. Να βγούμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και να τους αναφέρουμε το πρόγραμμα και τις κατευθύνσεις μας σε τομείς που έχουμε συμφωνήσει. Αυτό σήμαινε ανάληψη ευθύνης, ενώ με την κίνηση να υφαρπάξει στελέχη από διάφορες παρατάξεις -δίνοντας τους αντάλλαγμα μια αντιδημαρχία ή κάτι άλλο- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη απέναντι στους πολίτες”. 
    Με αφορμή τις 50 πρώτες ημέρες ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ.Ορφανός ανέφερε πως οι κινήσεις “είναι απρογραμμάτιστες”. “Περίοδο χάριτος δεν δίνουμε. Υπό την έννοια ότι κρίνεται κάθε δράση. Ακόμη και η απραξία. Βλέπουμε τι προσφέρεται στον πολίτη και το κρίνουμε αντικειμενικά. Εάν δηλαδή προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες από αυτές που προσέφερε η προηγούμενη διοίκηση”, είπε χαρακτηριστικά. 
    Ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για το σχεδιασμό του επάνω σε βασικά θέματα της καθημερινότητας, που απασχολούν τους πολίτες. “Άκουσα κάτι πανηγυρισμούς. Και του είπα είναι πολύ νωρίς να σε κρίνουμε, είναι όμως και πολύ νωρίς για να πανηγυρίζεις. Πρέπει με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, με κινήσεις που έχουν βάθος να προχωρήσει η υπόθεση της Θεσσαλονίκης” σημείωσε ο κ.Ορφανός. 
    Δήλωσε επίσης πως θα συνεχίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης με συνεχή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια. “Είπαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την πόλη. Αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, εκείνους που με ψήφισαν και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Τους είχα υποσχεθεί ότι θα είμαι στο πλευρό τους. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε, να κάνουμε τα επόμενα βήματα, να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να πετύχουμε. Βέβαια εάν ο δήμαρχος δεν θέλει τη δική μας βοήθεια, θα έχει την καλόπιστη κριτική μας”.

Α.Καρυπίδου

Read previous post:
Αύξηση τουριστικής κίνησης και εισπράξεων στο οκτάμηνο του 2019

Τα 21,8 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου, καταγράφοντας αύξηση...

Close