Ο άνθρωπος από τη φύση του συμπεριφέρεται με ξιπασιά απέναντι σ' αυτούς που τον κολακεύουν και με σεβασμό προς εκείνους που δεν υποκλίνονται. - Θουκυδίδης, 5ος αιώνας π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

Κρίσιμη η κατάσταση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

30 Ιανουαρίου, 2015

H κατάσταση του Ασφαλιστικού παραμένει κρίσιμη καθώς καταγράφεται ραγδαία πτώση των εσόδων

Η χθεσινή τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, για την κατάσταση που επικρατεί στα Ταμεία προκάλεσε αίσθηση ο οποίος δήλωσε: «έχω την αίσθηση ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Τον Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από κυβερνητικά στελέχη αλλά με τον Γ. Ρωμανιά να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να μη χορηγηθούν ή να μειωθούν οι συντάξεις».

«Ο Γ. Ρωμανιάς είναι από τους καλύτερους γνώστες, οπότε νομίζω τις έχετε πάρει ήδη τις πρώτες απαντήσεις», είπε ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ κάθε σύνταξης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Για το αν θα υπάρξει θέμα στο Δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας επεσήμανε πως «με αυτά που έχουμε στα χέρια μας τέτοιο πρόβλημα δεν βλέπω να υπάρχει».

Η κατάσταση ωστόσο στα Ταμεία παραμένει κρίσιμη, καθώς η «μαύρη τρύπα» στην κύρια ασφάλιση θα είναι φέτος 1,5 δισ. ευρώ.

Read previous post:
Τέξας: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης με σοβαρή νοητική υστέρηση

Ο θανατοποινίτης, Αφροαμερικανός Ρόμπερτ Λαντ, διαγνωστεί ότι έπασχε από σοβαρή νοητική υστέρηση εκτελέστηκε στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας μετά από...

Close